Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗΣ

Αριστερή Ανασύνθεση

Στρατηγοπούλου 7, 11472 Αθήνα

Κωνσταντίνουπόλεως 38, 26099 Πάτρα

Κασσάνδρου 108, Θεσσαλονίκη

210-6457575

www.anasynthesi.gr

Ανακοίνωση - καταγγελία

Με αγανάκτηση διαπιστώνουμε ότι πολιτική τάση του Συνασπισμού επιμένει να αυτοαποκαλείται «Αριστερή Ανασύνθεση». Η κίνηση αυτή είναι πολλαπλά απαράδεκτη δεδομένου εδώ και χρόνια υπάρχει και λειτουργεί η πολιτική συλλογικότητα Αριστερή Ανασύνθεση. Η Αριστερή Ανασύνθεση ιδρύθηκε το 2003 από την συνένωση των Αριστερών Συσπειρώσεων, της Αριστερής Κίνησης Πάτρας και ανένταχτων αγωνιστών. Χρησιμοποιεί το όνομα αυτό από τη Συνδιάσκεψη της το Δεκέμβριο του 2003, που ολοκλήρωσε την ενωτική διαδικασία συγκρότησης, εκδίδει το δίμηνο περιοδικό «Εκτός Γραμμής», διαθέτει γραφεία σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη.

Η Αριστερή Ανασύνθεση αποτελεί οργάνωση της ριζοσπαστικής – επαναστατικής αριστεράς και σε καμία περίπτωση τάση του Συνασπισμού ή του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, έχουμε κάνει σαφές με τις πρωτοβουλίες στις οποίες έχουμε παίξει αποφασιστικό ρόλο, όπως την Πρωτοβουλία Αγώνα Θεσσαλονίκη 2003, με τα ενωτικά σχήματα στα οποία συμμετέχουμε ενεργά (όπως τα ΕΑΑΚ, οι παρεμβάσεις – συσπειρώσεις – κινήσεις σε χώρους δουλειάς, πολλές αριστερές δημοτικές κινήσεις) και τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια της ΕΝΑΝΤΙΑ (Ενωτική Αντικαπιταλιστική Αριστερά) ότι είμαστε συλλογικότητα με αριστερό, αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό στρατευμένη στην υπόθεση της ανασύνθεσης της ριζοσπαστικής – επαναστατικής αριστεράς.

Η αξιοποίηση του ονόματός της οργάνωσής μας από πολιτική τάση του Συνασπισμού αντικειμενικά δημιουργεί σοβαρό πολιτικό πρόβλημα, διότι δύο διακριτά (και σε μεγάλο βαθμό αντιθετικά) πολιτικά σχέδια εμφανίζονται δημόσια με το ίδιο όνομα.

Προχωράμε σε αυτή τη δημόσια ανακοίνωση και καταγγελία, γιατί διαπιστώσαμε ότι η συγκεκριμένη αυτή τάση επιμένει να χρησιμοποιεί αυτό το όνομα και δεν έχει δρομολογήσει καμιά διαδικασία να χρησιμοποιεί άλλο όνομα, παρά το γεγονός ότι εδώ και πάνω από δύο μήνες είναι ενήμερη για το πρόβλημα που δημιουργείται.

Είναι σαφές ότι πρακτικές υφαρπαγής ονομάτων πολιτικών συλλογικοτήτων και συνειδητής δημιουργίας σύγχυσης παραπέμπουν στις χειρότερες στιγμές της Αριστεράς και οφείλουν να μην έχουν θέση στο διάλογο και την πρακτική της.

Καλούμε λοιπόν τη εν λόγω τάση του Συνασπισμού να αλλάξει το όνομά της και να σταματήσει να σπέρνει σύγχυση. Καλούμε επίσης τις εφημερίδες της Αριστεράς να μην αναπαράγουν τη σύγχυση και να μην αναφέρονται στην εν λόγω τάση με το όνομα «Αριστερή Ανασύνθεση».

Σε κάθε περίπτωση η ιστορία και οι αγώνες της Αριστερής Ανασύνθεσης και του ρεύματος που εκπροσωπεί, οι μάχες που έχουμε δώσει όχι στους κοινοβουλευτικούς διαδρόμους, αλλά στους φοιτητικούς και εργατικούς αγώνες, στις αντιπολεμικές και αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις, στις συγκρούσεις με τον κρατικό αυταρχισμό, οφείλουν να κάνουν σαφές, προς κάθε κατεύθυνση, ότι αυτούς τους αγώνες, αυτή την ιστορία αλλά και πάνω από όλα αυτή την πολιτική κατεύθυνση δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα να την καπηλευτεί.

Αθήνα 13/02/2008

Το Πανελλαδικό Γραφείο της Αριστερής Ανασύνθεσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: