Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 14/2 12.30 ΜΜ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ.ΑΝΔΡΕΑ (ΛΑΜΠΡΙΝΗ)

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ-ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Την Τετάρτη 4/2, το μεσημέρι ένας 79χρονος συνταξιούχος πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά τον Ομάρ Ζαμάν 21 ετών μέσα στο σπίτι στην οδό Ωροπού 61. O δράστης που δεν έχει κρύψει στο γειτονικό του περιβάλλον το ρατσισμό του για τους μετανάστες και ιδιαίτερα για τους πακιστανούς, πυροβόλησε αναίτια την ώρα που ο μετανάστης βρίσκονταν πίσω από την πόρτα του σπιτιού του. Το θύμα βρίσκεται τραυματισμένο στην κοιλιακή χώρα ακόμα στον Ευαγγελισμό, ενώ ο δράστης έχει μεταφερθεί στον Κορυδαλλό. Πρόκειται για μια ακόμα ρατσιστική επίθεση σε ένα μακρύ κατάλογο που μήνα το μήνα μεγαλώνει. Μόλις τρεις μέρες πριν είχε προηγηθεί δολοφονική έφοδος οργανωμένων φασιστοειδών σε σπίτι πακιστανών μεταναστών στη Νίκαια.
Το τελευταίο διάστημα η πολιτική της κυβέρνησης έχει στρώσει το δρόμο για ρατσιστικά εγκλήματα και επεμβάσεις της Αστυνομίας με το πιο θεσμοποιημένο τρόπο ώστε να κουκουλώνονται μια σειρά περιστατικά. Προκαλεί ερωτηματικά η σπουδή των πληροφοριών αστυνομικών κύκλων προς δημοσιογράφους ότι «επρόκειτο για περιστατικό ζηλοτυπίας»!
Όπως ακριβώς «βάφτισαν» την επίθεση στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, “έγκλημα πάθους”.
Είναι μόνιμη τακτική της Αστυνομίας και του Υφυπουργείου Δημόσιας Τάξης να συγκαλύπτει τα ρατσιστικά εγκλήματα και να παραβιάζει συστηματικά τα δικαιώματα των μεταναστών, φτάνοντας μέχρι τις δολοφονίες (Π.Ράλλη). Αυτή τη σταθερή πολιτική επιβεβαιώνουν οι δηλώσεις Μαρκογιαννάκη, με τα συγχαρητήρια στους φασίστες, έξω από το ΑΤ Αγ.Παντελεήμονα.
Το δρόμο για τη σκλήρυνση της ρατσιστικής πολιτικής της κυβέρνησης άνοιξε η υιοθέτηση του Συμφώνου μετανάστευσης και ασύλου της Ε.Ε. που μετατρέπει την Ευρώπη σε φρούριο με πρωτοφανή αστυνομικά μέτρα και διώξεις σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών αντιμετωπίζοντάς τους ως αποδιοπομπαίους τράγους για το αδιέξοδο της οικονομικής κρίσης.
Οι εργαζόμενοι και οι νέοι, ντόπιοι και μετανάστες, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε.
Για την ανεργία υπεύθυνοι δεν είναι οι μετανάστες, αλλά ο καπιταλισμός. Οι τραπεζίτες παίρνουν 28 δις ευρώ και οι εργοδότες προχωράνε σε κλεισίματα επιχειρήσεων και απολύσεις και αναμένεται να χαθούν 100.000 θέσεις εργασίας μέσα στο 2009 φορτώνοντας τα βάρη της οικονομικής κρίσης στις πλάτες των εργαζόμενων.
Σας καλούμε, να διαδηλώσουμε όλοι μαζί ενάντια στο ρατσισμό, στη φτώχεια, στην ανεργία, στην υποβάθμιση της ζωής μας.
Να σταματήσουμε τις ρατσιστικές επιθέσεις
Εργάτες ενωμένοι-ποτέ νικημένοι.
Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
Γ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ ΤΗΣ ΕΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: