Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

Η εν ψυχρώ δολοφονία ενός 16χρονου από αστυνομικό δεν ήταν ούτε «τυχαίο περιστατικό» ούτε «εξαίρεση». Ήταν ένα στυγερό πολιτικό έγκλημα που εκτέλεσε η ΕΛΑΣ και προετοίμασε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Η πολιτική που όπλισε το χέρι του δολοφόνου αστυνομικού είναι η πολιτική που αντιμετωπίζει τους εργαζομένους ως αναλώσιμο υλικό για την κερδοφορία των καπιταλιστών, που ξεπουλάει τις δημόσιες επιχειρήσεις, που ετοιμάζεται να νομιμοποιήσει τα ιδιωτικά ΑΕΙ. Είναι η πολιτική της ακρίβειας, της ελαστικής εργασίας, της ανεργίας, της πλήρους αποδοχής των «ευρωμονοδρόμων». Είναι η πολιτική του γενικευμένου αυταρχισμού, των «αντιτρομοκρατικών» συμφωνιών, των μαζικών ξυλοδαρμών αγωνιζόμενων φοιτητών και εργαζομένων, των αντιμεταναστευτικών συμφώνων. Είναι η πολιτική της πλήρους συμμόρφωσης με το ΝΑΤΟ και της συμμετοχής στις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες. Είναι η πολιτική που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις τις τελευταίες δεκαετίες, και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Οι δρόμοι πρέπει να πλημμυρίσουν από την οργή και την αγανάκτηση των εργαζομένων και της νεολαίας. Η εκδίκηση για τη δολοφονία θα είναι οι μαζικοί αγώνες, οι απεργίες και οι καταλήψεις όχι μόνο για να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι και να παραιτηθούν οι πολιτικοί υπεύθυνοι της δολοφονίας, αλλά και για να ανατραπούν συνολικά οι αντιλαϊκές πολιτικές.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7/12, 13 μμ, ΜΟΥΣΕΙΟ

ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: